ХИДРОИЗОЛАЦИЯ

В цената е включена труд и материали

Хидроизолация

1Почистване на покривната площ
2Махане на съществуващото фолио
3Грундиране на основата с битумен грунд
4Полагане на усилен воалит с посипка
5Грундиране на бордовите ламарини
ЦЕНА ПО ДОГОВАРЯНЕ СЛЕД ОГЛЕД ИЛИ ОФЕРТА ПО ТЕЛЕФОН
 1. ВАЖНО за Хидроизолацията

Покривите са първата линия на защита на вашата сграда срещу неблагоприятни климатични условия. Това означава, че изолацията е от съществено значение за защита на вашата сграда.

В съвременното строителство хидроизолациите на покриви намират широко приложение – при жилищни сгради, спортни зали, магазини, халета и други сгради с голяма площ. Цели се постигане на добра UV защита и устойчивост на стареене.

Добре изпълнена хидроизолация може да ви донесе редица предимства:

 • Подобряване на енергийната ефективност при отопление и охлаждане
 • Защита от неблагоприятни условия от околната среда
 • Ограничаване преноса на топлина от отвътре-навън.
 • Ограничаване на вътрешния конденз
 • Отделяне на по-малко CO2
 • Повишена пожароустойчивост
 • Устойчивост към поява на мухъл
 • Ограничаване на разширяването и свиването на покрива

Лошо изпълнена хидроизолация, от своя страна, може да доведе до:

 • Натрупване на конденз
 • Загуба на топлина
 • Повишаване на топлината в конструкцията (при горещо време)
 • Влошаване състоянието на самата сграда

Процесите по хидроизолация на покриви са особено сложни и комплексни, тъй като в тях се комбинират няколко различни системи, етапи и методологии на работа, крият редица критични точки, застрашаващи цялостта на покритието, изискват съобразяване с редица закони на строителната физика и най-важното – крият множество рискове при възникване на потенциални проблеми.

Чести грешки при изпълнението на хидроизолация:

 1. Наслояване на хидроизолационен материал, или полагане на два или повече листа битумна изолация един върху друг. Това води до редица проблеми, като намаляване еластичността на покритието, прекалено дебел слой и неефективно запечатване на връзките между слоевете. Като последствие водата си проправя път през слабите връзки или фуги.

Описаните обстоятелства се наблюдяват при използването на т.нар. Build-up покривни хидроизолации.

Такъв тип хидроизолации в днешно време се ползват все по-рядко, благодарение на напредналите технологии и нуждата от не повече от 2 изолационни слоя, а и защото са скъпи в ценово отношение.

 • Пренебрегване на липсата на достатъчно добър наклон на покрива. При липса на достатъчен наклон на покрива, в отделни зони е възможно да се образуват локви или участъци с концентрация на застояла вода. С течение на времето въпросният проблем може да ескалира и да доведе до проникване на влага в конструкцията, а от там увреждане на конструкцията на самата сграда.
 • Подценяване на монтажа на изолационния материал по места, където има извивки, кривини, както и при връзките с бордове, парапети и др. От важно значение е зоните с променлива геометрия (преход от една равнина към друга или по-стръмна промяна в наклона) да бъдат внимателно планирани и изпълнени така, че да се гарантира 100% защита и безшевна структура на покритието.
 • Лошо подготвена основа. Това включва премахване на неравни участъци, осигурявнае на достатъчен наклон, запълване на вдлъбнати участъци, премахване на всякакви ненужни частици от повърхността и добро почистване. Разбира се, съществуват и изолационни материали, пригодени точно за недобре подготвени повърхности, но препоръките са подобна ситуация да не се допуска.
 • Използване на нискокачествени хидроизолационни материали. Климатичните условия, които влияят на издръжливостта и структурата на покритието са много. Не пестете средства за нещо, което искате да използвате за дълги години напред! Нарушаването цялостта на топлоизолационния слой може да се дължи на изкривяване под въздействието на високите температури или разместване на топлоизолационните плочи вследствие на движения в основата. Затова е важно използваните материали да са с високо качество – устойчиви на драстични температурни амплитуди и UV лъчи и с добра еластичност.

Ние гарантираме както използването на висок клас хидроизолационни материали, така и професионалното им полагане/монтаж.

Потърсете ни, дори и само за съвет!

ПОЗВЪНЕТЕ СЕГА